2017. április 15., szombat

Poland | Krakow, AuschwitzSziasztok!

Már sokszor említettem, hogy az elmúlt hétvégét Lengyelországban töltöttem, hiszen az osztálytársaim és én, még októberben részt vettünk a kerületi történelem versenyen (2. helyezést értünk el), amit az 1956-os forradalomra való megemlékezés alkalmából rendeztek meg. Mivel az első három helyezett nyerte ezt az utat, így két másik iskola tanulóival utaztunk, de sokkal jobban telt a buszút, mint azt gondoltam (pedig nagyon sokat jöttünk). Az út alatt megnéztünk vagy 4 filmet, bár nem ez a lényeges. ;)
Krakkó gyönyörű, de tényleg. Bár nem egy hatalmas város, azért kellett vagy 4 óra, hogy mindent megnézzünk, amit szerettünk volna, voltunk a Wawelnél, az Old Town-ban is és mindent lefényképeztem, amit csak tudtam. Ha valaki látta az Instagram story-mat, akkor tudja, hogy szinte az egész mindenséget kiposztoltam. Voltunk lengyel mekiben és kfc-ben is (egyikben sem beszélnek túlzottan jól angolul szóval érdekes volt). Szuvenírboltokban is voltunk, de az élmények az utcán értek minket. Az egyik téren volt egy srác, aki csodálatos buborékokat varázsolt az égre, lehetetlen volt kihagyni és azt is, hogy ne kapjam lencsevégre. A szállásunk is teljesen jó volt, egy hostelben szálltunk meg, teljesen kulturált hely volt. 
Auschwitz egy órányira van Krakkó városától, nagyon megrázó egy hely, hiszen ha valaki tudja a történetét, akkor szerintem máris megszorul a szíve, hát még ha látja is azt. A sok eltett holmi, mint cipők, hajkefék, edények, amiket az ott raboskodó emberek használtak, borzasztó látvány. Az idegenvezetőnk nem a legjobb volt, de mindegy is, azért megtudtunk tőle pár dolgot, amit lehet így visszagondolva jobb lett volna nem tudni. :( 
Vettem is pár dolgot, azokról is írok pár szót, hiszen ha az ember külföldre megy mindenképp hoz haza magával valami maradandót. Ha mást nem nassolni valót. Lekorlátoztam a dolgokat, csak hűtőmágnest, Apukámnak egy feles poharat és pár képeslapot vettem, no meg egy pár édességet, amik tök finomaak! Fogadjátok szeretettel! ♥


Bocsi a hosszú posztért, de sajnos egy élménybeszámoló ilyen. :*
Ti voltatok már Lengyelországban? Ha igen, hol? Tetszett? 
Sok puszi, Brigi♥

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek a képek, teljesen átadták Krakkó hangulatát. Szép városnak tűnik. :) Auschwitz pedig még így, képeken is megrázó. Köszi, hogy megírtad a beszámolót, nagyon jó lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy köszönöm szépen! ^^ Ha tudsz menj el, megéri!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...